Opgeladen: 2-3-2022
Opgeborgen in: Goji, Plantenextracten, Depressie
Translation: Goji, a natural anti-depressant (3-3-2022)

Goji, een natuurlijk anti-depressivum

Een alleszins beschaafd gedoseerd supplement met een extract van de Chinese gojibes kan het herstel van een milde depressie versnellen. Artsen van het academische ziekenhuis van Guangzhou Medical University experimenteerden met twee dozijn neerslachtige tieners.


Goji, een natuurlijk anti-depressivum


Studie
Chinese psychiaters, verbonden aan Guangzhou Huiai Hospital, verdeelden 29 tieners met milde depressieve verschijnselen in twee groepen. Gedurende 6 weken slikten de tieners in de ene groep elke dag een placebo, terwijl de tieners in de andere groep dagelijks 300 milligram goji-extract innamen.

Het extract bevatte voornamelijk polysaccharides, en was geproduceerd door Tianren Ningxia Wolfberry Biotechnology.

Resultaten
De onderzoekers bepaalden de intensiteit van de depressie van de tieners aan de hand van de Hamilton Depression Scale [HAMD-24]. Tijdens het experiment zakten de scores van beide groepen, maar die neergaande trend verliep sneller bij in de groep die goji-extract gebruikte [LBP].


Goji, een natuurlijk anti-depressivum


Het extract verminderde vooral gevoelens van hopeloosheid bij de proefpersonen. Daarnaast hielp het extract de cognitieve vermogens, die tijdens depressieve perioden dikwijls verminderen, op peil te houden.

Mechanisme
Tijdens een depressie nemen in de hersenen ontstekingsprocessen in hevigheid toe. De Chinezen vermoeden dat bestanddelen van goji die ontstekingen afremmen.

Veilig en effectief
"The safety and tolerability of Lycium barbarum polysaccharide across the 6-week treatment were comparable to those of the placebo", schrijven de Chinezen. "The participants reported no severe adverse events related to the interventions."

"As our results showed, the remission rate was almost five times higher in the Lycium barbarum polysaccharide group than in the placebo group, supporting the treatment efficacy of the 6-week Lycium barbarum polysaccharide intervention."

Bron:
Neural Regen Res. 2022 Jul;17(7):1582-7.

Meer:
Combinatie van S-adenosylmethione en betaïne bestrijdt milde depressie (27-3-2020)
Depressie verdwijnt sneller door uurtje krachttraining of cardio per week (15-11-2019)
Gezond voedingspatroon beschermt tegen depressie (4-3-2019)


Door suppletie met goji richt influenzavirus minder schade aan Dit gebeurt er als je 14 gram gojibessen per dag eet Nog een dierstudie: goji verbetert uithoudingsvermogen

Door suppletie met goji richt influenzavirus minder schade aan
Stel je eens voor dat er ineens een dodelijke supergriep opduikt, waartegen geen vaccin is en die de wereldbevolking op ouderwetse wijze decimeert...

Dit gebeurt er als je 14 gram gojibessen per dag eet
De omvang van je taille neemt enkele centimeters af. Bovendien verbetert je cholesterolhuishouding en neemt de concentratie antioxidanten in je bloed toe.

Nog een dierstudie: goji verbetert uithoudingsvermogen
In een obscuur wetenschappelijk tijdschrift vonden we een dierstudie die suggereert dat goji een interessant supplement voor duursporters is...