Opgeladen: 26-5-2022
Opgeborgen in: Plantenextracten, Testosteron & suppletie
Translation: How Tamarindus indica seeds may increase testosterone levels in men (27-5-2022)

Hoe de zaden van de tamarinde mannen misschien aan meer testosteron helpen

De vruchten van de Afrikaanse boom tamarinde, die biologen liever Tamarindus indica noemen, vormen de basis van worcestersaus. Volgens Canadese onderzoekers kunnen de zaden van die vruchten de testosteronspiegel verhogen. En de Canadezen weten al vrij precies hoe.Hoe de zaden van de tamarinde mannen misschien aan meer testosteron helpenZo gesponsord als de neten
De onderzoekers die we bedoelen zijn verbonden aan de Université de Moncton, en publiceerden in 2020 in Heliyon een dierstudie waarin muizen extracten van de zaden van Tamarindus indica kregen. Die onderzoekers hadden de experimenten echter niet bedacht en niet uitgevoerd. Dat was gebeurd door RPS Biologiques, [rpsbiologiques.com] een bedrijf dat extracten voor de supplementenindustrie produceert.

RPS Biologiques had het onderzoek mede gefinancierd.

Studie
De onderzoekers gaven een groep muizen normaal voer, [NFD] en een andere groep voer dat het calorierijke Westerse voedingspatroon imiteert. [HFD] Van beide groepen proefdieren kreeg een deel ook nog een extract van fenegriek [Testofen], terwijl weer een ander deel Tamarindus indica seed kreeg.Hoe de zaden van de tamarinde mannen misschien aan meer testosteron helpenTraditionele genezers gebruiken extracten van Tamarindus indica tegen endocrinologische afwijkingen, inclusief afwijkingen die ontstaan door overgewicht en diabetes type-2. Een verminderde aanmaak van testosteron is zo'n afwijking. De onderzoekers wilden weten of Tamarindus indica deze hormonale stoornis kan verzachten.

Als de muizen volwassen mensen waren geweest, hadden ze 300-500 milligram Tamarindus indica seed per dag gekregen. De proef duurde 10 weken.

Resultaten
Na 5 weken toediening van Tamarindus indica seed-extract was in de HFD-groep de concentratie testosteron fors verhoogd.Hoe de zaden van de tamarinde mannen misschien aan meer testosteron helpenNa 10 weken toediening was het effect echter weer verdwenen. De testosteronverhogende eigenschappen van tamarinde ebben na 5 weken kennelijk weer weg.

Mechanisme
Suppletie met tamarinde verhoogde in de testes de activiteit van enzymen als Star, Cyp11a1, Hsd3b1, Cyp17a1 en Hsd17b3.Hoe de zaden van de tamarinde mannen misschien aan meer testosteron helpenStar, Cyp11a1, Hsd3b1, Cyp17a1 en Hsd17b3 zijn betrokken bij de biosynthese van steroidhormonen als DHEA, progesteron en testosteron uit cholesterol.Hoe de zaden van de tamarinde mannen misschien aan meer testosteron helpenBron:
Heliyon. 2020 Jan 28;6(1):e03310.

Meer:
Twintigers produceren meer testosteron door 600 milligram Tongkat Ali per dag (17-10-2021)
Dadelpitten | Deze testosteronverhogers maken je gezonder (11-3-2021)
Dierstudie | Thijmolie verhoogt testosteronspiegel (14-12-2020)


Cordycepin uit Cordyceps militaris verjongt de testes

Laos voor meer testosteron

Combinatie rooiboos-dandelion verhoogt testosteronspiegel in humaan onderzoek

Cordycepin uit Cordyceps militaris verjongt de testes
In Aziatische landen, maar ook steeds vaker in onze contreien, gebruiken mannen supplementen met extracten van de paddenstoelen Cordyceps sinensis en Cordyceps militaris.

Laos voor meer testosteron
In elke supermarkt of toko ligt laos, een poeder dat is gemaakt van de wortels van de Aziatische plant Alpinia galanga.

Combinatie rooiboos-dandelion verhoogt testosteronspiegel
Humaan onderzoek. Gesponsord.