Opgeladen: 15-10-2022
Opgeborgen in: Depressie, Plantenextracten
Translation: Anise oil capsules break a bad mood (16-10-2022)

Anijsolie verdrijft somberte

Anijsolie verbetert het humeur. Iraanse farmacologen gaven capsules met anijsolie aan mensen met een lichte depressie en zagen dat hun aandoening binnen vier weken was verdwenen.


Anijsolie verdrijft somberte


Studie
Farmacologen van Shiraz University of Medical Sciences in Iran verdeelden 120 mensen met een lichte depressie in 3 groepen. Alle proefpersonen hadden naast depressie ook irritable bowel syndrome [IBS]. Veel mensen met IBS kampen ook me depressie.

Gedurende 4 weken slikten de proefpersonen in de ene groep dagelijks een placebo, proefpersonen in een tweede groep slikten dagelijks capsules met pepermuntolie en proefpersonen in de derde groep slikten dagelijks 3 capsules met elk 120 milligram anijsolie. Bij elke maaltijd namen de proefpersonen een capsule in.

Resultaten
De onderzoekers bepaalden gedurende het experiment de ernst van de depressie aan de hand van de Beck Inventory. Tijdens de toedieningsperiode zakten de depressiescores van de proefpersonen die anijsolie kregen significant meer dan de scores van de andere groepen.


Anijsolie verdrijft somberte


Twee weken nadat de toedieningsperiode was afgelopen, in week 6, waren deze verschillen nog verder toegenomen.

Mechanisme?
De onderzoekers besloten anijsolie uit te proberen omdat volgens traditionele Perzische kruidenboeken anijs hart en geest verwarmt. Ze weten niet precies hoe volgens de huidige wetenschappelijke inzichten anijsolie zou moeten werken.

Ongehinderd door veel kennis van zaken doen wij, de samenstellers van dit gratis webmagazijn, dan maar een poging om het werkingsmechanisme op te helderen. Anijsolie bestaat voor 80 procent uit anethol. Anethol is de grondstof voor de synthetische recreatieve drug para-methoxy-amfetamine [PMA]. PMA versterkt de werking van serotonine en is op de markt als een alternatief voor MDMA.


Anijsolie verdrijft somberte

Anijsolie verdrijft somberte


Volgens sommige avontuurlijke biochemici zet anethol in het lichaam misschien om in amfetamines met een serotonerge werking. Wijzelf vermoeden dat anethol, ook als die omzetting niet plaatsvindt, een vergelijkbaar effect heeft.

Bron:
J Evid Based Complementary Altern Med. 2017 Jan;22(1):41-6.

Meer:
Q10 maakt behandeling depressie effectiever (15-9-2022)
Sint Janskruid vermindert depressie (6-7-2022)
SAMe verzacht depressie (9-6-2022)


Goji, een natuurlijk anti-depressivum

Creatine maakt behandeling depressie effectiever

EPA is een antidepressivum

Goji, een natuurlijk anti-depressivum
Een alleszins beschaafd gedoseerd supplement met een extract van de Chinese gojibes kan het herstel van een milde depressie versnellen.

Creatine maakt behandeling depressie effectiever
Een depressie geneest sneller als patiënten naast hun reguliere behandeling met een antidepressivum ook dagelijks 5 gram creatine slikken.

EPA is een antidepressivum
Curcumine is misschien net zo'n effectief antidepressivum als fluoxetine, berichtten we nog niet zo lang geleden. Wel, wat curcumine kan, dat kan EPA ook.