Opgeladen: 22-3-2020
Opgeborgen in: Immuunsysteem, Paddenstoelen, AHCC
Translation: Immune-enhancing effect AHCC still present one month after use, animal study (23-3-2020)

Beschermende werking AHCC een maand na gebruik nog aanwezig in dierstudie

Beschermende werking AHCC een maand na gebruik nog aanwezig in dierstudie
Zijn er supplementen of voedingsmiddelen die enige bescherming bieden tegen virusinfecties? Die vraag houdt ons al sinds het uitbreken van de coronacrisis bezig. Een kandidaat is AHCC, een extract van de eetbare paddenstoel shiitake. Een Japanse dierstudie uit 2007 suggereert dat de beschermende werking van AHCC nog aanwezig is als je het supplement al een maand lang niet meer gebruikt.

Studie
De onderzoekers gaven groepen muizen gedurende 7 dagen elke dag een dosis AHCC, en andere muizen een placebo. Als de muizen volwassen mensen waren geweest, hadden ze dagelijks 3-4 gram AHCC gekregen.

We hebben nu al een paar keer over AHCC gechreven. AHCC bestaat voor driekwart uit suikerketens uit de shiitake, en voor de rest uit aminozuren en mineralen. Voor ongeveer 20 procent bestaat AHCC uit een type suikerketen dat chemici alpha-1,4-glucaan noemen.

AHCC is een product van het Japanse Amino Up. [aminoup.jp] De onderzoekers werkten op de onderzoeksafdeling van Amino Up. Vandaar dat we deze studie, hoe interessant hij ook is, bij deze voorzien van een sponsor alert.

Resultaten
Drie weken nadat de muizen hun laatste dosis AHCC hadden gekregen, besmetten de onderzoekers de muizen met een dodelijke hoeveelheid van het H5N1-vogelgriepvirus. Alle muizen die een placebo hadden gekregen overleden in de dagen die op de besmetting volgden. Van de muizen die AHCC hadden gekregen, overleefde twintig procent.


Beschermende werking AHCC een maand na gebruik nog aanwezig in dierstudie


De onderzoekers herhaalden het experiment, maar wachtten toen 4 weken totdat ze de muizen met het virus besmetten. Ze boekten dezelfde resultaten.


Beschermende werking AHCC een maand na gebruik nog aanwezig in dierstudie


Conclusie
"Our results indicate a potential role of AHCC in helping to build up immunity for preventing the pandemic of bird flu", concluderen de onderzoekers.

Ze voegen daaraan toe dat ze heel goed weten dat hun dierstudie "very preliminary" is.

Bron:
Japanese Journal of Complementary and Alternative Medicine 2007, Vol 4, Issue 1, Pages 37-40.

Meer:
Dierstudie: AHCC wapent tegen veroorzaker van longontsteking (20-3-2020)
Helpt AHCC tegen het coronavirus? (17-3-2020)
AHCC vergroot overlevingskansen bij besmetting met dodelijk virus (9-2-2020)


Cranberry brengt immuunsysteem in stelling tegen verkoudheid en griep Meditatie voorkomt verkoudheid Supplement met vitamine D halveert griepkans

Cranberry brengt immuunsysteem in stelling tegen verkoudheid en griep
Als je elke dag een halve liter cranberrysap drinkt, heb je meer kans dat je zonder problemen door het griepseizoen rolt.

Meditatie voorkomt verkoudheid
Een paar keer per week mediteren vermindert de kans dat je wordt geveld door verkoudheid of griep, ontdekten onderzoekers van de University of Wisconsin.

Supplement met vitamine D halveert griepkans
Als je elke dag 1200 IE vitamine D3 slikt, halveert je kans dat je door griep wordt geveld.