Opgeladen: 20-12-2022
Opgeborgen in: Vitamines
Translation: A multivitamin for your nails (21-12-2022)

Een multivitamine voor je nagels

Een supplement met extra mineralen en vitamines versnelt de groei van de nagels. Dat blijkt uit een studie waarvan je zou verwachten dat hij gesponsord is - maar die met geen woord rept over de gulle giften van welke geldschieter dan ook...


Een multivitamine voor je nagels


Studie
Franse dermatologen, verbonden aan het academische ziekenhuis van Besançon, verdeelden 60 vrouwen van 35-60 in 2 groepen. Gedurende 3 maanden slikten de vrouwen in de controlegroep elke dag een placebo, terwijl de vrouwen in de andere groep elke dag een supplement met vitamines en mineralen slikten.

Het supplement dat de onderzoekers gebruikten is op de markt als Perfectil Original. Perfectil is een product van het Britse Vitabiotics.

Je ziet de samenstelling hieronder.


Een multivitamine voor je nagels


Een multivitamine voor je nagels


Resultaten
De onderzoekers bepaalden de groei van de nagels tijdens de toediening van het placebo of het supplement door een lijntje te krassen op een vingernagel, en vervolgens te meten hoeveel millimeter ver het lijntje zich van de nagelriem naar boven bewoog.

Suppletie versnelde de nagelgroei. Een beetje.


Een multivitamine voor je nagels


Bron:
Journal of Cosmetics, Dermatological Sciences and Applications. 2020 10, 191-203.

Meer:
Gelatinehydrolisaat Verisol maakt brosse nagels weer gezond (14-9-2017)
Biotine voor sterkere nagels (25-7-2011)
Supplement met silicium verjongt huid, haren en nagels (28-7-2011)
Twee gram gelatine per dag voor sterke nagels (23-7-2011)
Zeven gram gelatine per dag maakt broze nagels gezond, zegt arts (20-7-2011)


Multivitaminepil laat kinderen netter denken Door een multivitamine voelen mannen zich beter Een multivitamine is zo gek nog niet

Multivitaminepil laat kinderen netter denken
Als kinderen dagelijks een supplement slikken met extra vitamines en mineralen werken hun hersenen nauwgezetter. De kinderen maken in psychologische tests minder foutjes.

Door een multivitamine voelen mannen zich beter
Mannen voelen zich gezonder en alerter, en hebben minder last van somberte, angstgevoelens en stress, als ze elke dag een redelijk gedoseerde multivitamine slikken.

Een multivitamine is zo gek nog niet
Duizenden sporters slikken elke dag een multivitaminepreparaat. Zo weten ze zeker dat ze al hun vitamines en mineralen binnenkrijgen.