Opgeladen: 25-3-2024
Opgeborgen in: Plantenextracten, Ongewone anabole middelen, NAD+
Translation: Trigonelline as a natural anabolic agent - also for young people (26-3-2024)

Ook als je jong bent is trigonelline een natuurlijk anabolicum

We gaan nog even door over de spieropbouwende eigenschappen van trigonelline. We vonden een al wat ouder patent waarin trigonelline ook in jonge proefdieren anabole processen versterkte en katabole processen afremde.


Ook als je jong bent is trigonelline een natuurlijk anabolicum


Patent
Het patent waarover we het hebben staat op naam van DSM, een fabrikant van ingrediënten voor functional foods en supplementen. De Europese versie van dat patent is al ingediend in 2009. Het is gebaseerd op in vitro-studies en dierstudies die DSM enkele jaren eerder moet hebben uitgevoerd.

Eergisteren noemden we een recent patent van Nestlé voor het gebruik van trigonelline in eiwitrijke producten die de spiergroei zouden moeten stimuleren. Nestlé publiceerde daarnaast een spraakmakende studie dat aantoonden dat trigonelline anabole en longevity-effecten had - maar waarin suppletie met eiwit niet aan de orde was.

Nu we het patent van DSM kennen, snappen we het Nestlé-patent beter. Door eiwitten erbij te halen, heeft Nestlé geprobeerd het patent van DSM te ontwijken.


Ook als je jong bent is trigonelline een natuurlijk anabolicum


Studie
Het patent van Nestlé beschrijft in vitro-onderzoek waarin trigonelline de ontwikkeling van jonge spieren versnelt met 36 procent. Da's leuk, maar de dierstudies zijn leuker. Die hebben betrekking op vrouwelijke C57B1/6-muizen die tijdens de proeven 18-20 gram wogen. Dat moeten muizen van ongeveer 8 weken zijn geweest. De proefdieren waren dus piepjong. Labmuizen kunnen ongeveer 2-3 jaar oud worden.

De onderzoekers schakelden een achterpoot van de muizen uit, zodat ze zich met de andere poot moest behelpen. De spieren in die achterpoot werden dus extra zwaar belast en werden groter en sterker. De helft van de muizen kreeg gedurende dat experiment dagelijks oraal een supplement toegediend met trigonelline.

Als de muizen volwassen mensen waren geweest, hadden ze ongeveer 1 tot anderhalve gram trigonelline per dag gekregen. Dat is echter niet noodzakelijkerwijze de dosis die mensen zouden moeten gebruiken, aldus DSM.

"While dosages may vary, they may range from at least 5 mg per day for a human", schrijven de onderzoekers. "More preferably from 10 to 3000 mg/day for a human and even more preferably from 50-500 mg/day for a human."

Resultaten
Toen de 3 weken voorbij waren, wass de gastrocnemius-spier in de actieve achterpoot 7 procent zwaarder als de muizen trigonelline hadden gekregen dan de gastrocnemius in de actieve poot van de dieren die geen actieve stoffen hadden gekregen.


Ook als je jong bent is trigonelline een natuurlijk anabolicum


Ook als je jong bent is trigonelline een natuurlijk anabolicum


In een ander experiment plaatsten de onderzoekers de muizen gedurende 3 weken in een soort rolstoel waardoor ze hun achterpoten niet meer konden gebruiken. De helft van de muizen kreeg trigonelline, de andere helft niet.

Toen het experiment was afgelopen, waren de spieren in de uitgeschakelde poten van de proefdieren 9 procent zwaarder bij de muizen die trigonelline hadden gekregen.


Ook als je jong bent | Trigonelline als een natuurlijk anabolicum


De onderzoekers bestudeerden ook het effect van trigonelline op duurprestaties van muizen. Daar kwam niets uit.

Conclusie
Interessant spul, dat trigonelline. Es kijken of we daar meer over kunnen vinden...

Bron:
US Patent 8,323,707 B2
European Patent 2 269 607 A1

Meer:
Trigonelline houdt je fit en sterk als de jaren klimmen (23-3-2024)
Meer vitamine B3 geeft veertigplusser meer spieren en minder lichaamsvet (18-2-2024)
Nicotinamide-riboside verlengt levensduur en verjongt spieren (7-6-2016)
Spiercel wordt superspiercel door nicotinamide-riboside (22-5-2016)


Als je meer dan vijf koppen koffie per dag drinkt leef je langer Pompoen vergroot uithoudingsvermogen en spierkracht Supplement met fenegriekextract bestrijdt symptomen menopauze

Als je meer dan vijf koppen koffie per dag drinkt leef je langer
Volgens onderzoekers van Harvard is trigonelline in koffie één van de beschermende stoffen.

Pompoen vergroot uithoudingsvermogen en spierkracht
Dierstudie. Volgens onderzoekers uit Taiwan is trigonelline één van de beschermende stoffen.

Supplement met fenegriekextract bestrijdt symptomen menopauze
Humaan onderzoek. Extract bevat onder meer trigonelline.