Opgeladen: 19-10-2019
Opgeborgen in: Astaxanthine, Carotenoïden
Translation: Astaxanthin turns walking into bodybuilding (20-10-2019)

Door astaxanthine verandert wandelen in bodybuilding

Door astaxanthine verandert wandelen in bodybuilding
Wandelen is reuze gezond, maar grote en sterke spieren bouw je er niet mee op. Dat verandert als je wandelen combineert met suppletie met astaxanthine, rapporteren onderzoekers van de University of Washington in de Journal of Cachexia, Sarcopenia and Muscle. Wat zou er gebeuren als je astaxanthine geeft aan mensen die krachttrainen?

Studie
De onderzoekers lieten 42 proefpersonen van 65-82 jaar gedurende 3 maanden 3 keer per week met een stevig tempo wandelen op een treadmill. De helft van de proefpersonen kreeg een placebo, de andere helft een supplement dat dagelijks 12 milligram astaxanthine, 10 milligram vitamine E als tocotrienol en 6 milligram zink leverde.

De onderzoekers gebruikten een product van Astamed, [astamed.net] dat je hierboven ziet. Astamed sponsorde de studie.

Resultaten
Aan het einde van de toedieningsperiode was de concentratie astaxanthine in de spieren van de proefpersonen in de experimentele groep een factor 26 hoger dan bij de controlegroep. Astaxanthine accumuleert kennelijk in de spieren, vermoeden de onderzoekers.

Voor en na de toedieningsperiode bepaalden de onderzoekers hoeveel kracht [kort door de bocht, we weten het] de proefpersonen konden ontwikkelen [MVC]. Tegelijkertijd bepaalden ze met scans de spiermassa van de proefpersonen [CSA].

Beide parameters namen meer toe in de astaxanthinegroep dan in de placebogroep. Sterker, de placebogroep werd niet sterker en bouwde geen extra spiermassa op. [Linksonder]


Door astaxanthine verandert wandelen in bodybuilding


Voor en na de suppletieperiode bepaalden de onderzoekers welke afstand de proefpersonen in 6 minuten konden lopen, in een tempo dat comfortabel voor ze was. Die afstand nam in beide groepen toe met ongeveer 8 procent. [Rechtsboven]

Conclusie
"Exercise training combined with a formulation of natural anti-inflammatory and antioxidant compounds improved muscle strength and size in elderly subjects more than exercise training alone", schrijven de onderzoekers. "This was done without sacrificing the improvements in walking distance and endurance that typically accompany endurance training."

Bron:
J Cachexia Sarcopenia Muscle. 2018 Oct;9(5):826-33.

Meer:
Astaxanthine beschermt spiercellen bij extreme inspanning en verbetert uithoudingsvermogen (22-3-2016)
Astaxanthine tilt duurinspanningen op een hoger plan (6-2-2008)
Astaxanthine verhoogt uithoudingsvermogen en vetverbranding in dierstudie (18-10-2007)


Pompoen vergroot uithoudingsvermogen en spierkracht Beschermen carotenoiden tegen spierafbraak? Crocetine, de energiebooster uit de Kaapse jasmijn

Pompoen vergroot uithoudingsvermogen en spierkracht
Over vijftien jaar laden duursporters voor een wedstrijd niet meer op met pasta, brood en rijst, maar met pompoensoep. Ramvol luteïne.

Beschermen carotenoïden tegen spierafbraak?
Dat blijkt een Japanse dierstudie, die in 2013 verscheen in de British Journal of Nutrition.

Crocetine, de energiebooster uit de Kaapse jasmijn
Volgens fysiologen van Osaka City University werkt deze carotenoïde in doseringen van 15 milligram per dag als een pepmiddel. Het verbetert de prestaties bij vermoeidheid.