Opgeladen: 6-9-2019
Opgeborgen in: Ecdysteroïden, Plantaardige steroïden, Ongewone anabole middelen
Translation: Ecdysterone analogue Bio103 has more anabolic effect than its mother compound (7-9-2019)

Bio103 heeft meer anabole werking dan ecdysteron

Bio103 heeft meer anabole werking dan ecdysteron
Onder de mannen en vrouwen die er echt verstand van hebben - de bodybuilders die het spul gebruikt hebben - zijn de meningen over ecdysteron verdeeld, maar volgens wetenschappers is ecdysteron wel degelijk effectief. Zo effectief dat het Franse Biophytis [biophytis.com] ecdysteron als medicijn tegen spierafbraak op de markt wil brengen. Biophytis heeft ecdysteron al versleuteld tot een variant die net een tikkie effectiever is.

Bio103
Biophytis is in 2006 opgericht door Franse wetenschappers die zijn verbonden aan de Sorbonne. Biophytis wil natuurlijke stoffen als medicijn op de markt brengen, en bestudeert al jarenlang ecdysteron. Posters die Biophytis presenteert op congressen duiden ecdysteron steevast aan als Bio101. De versleutelde versie daarvan heet Bio103.

In 2018 schreven we over gemodificeerde versies van ecdysteron, die de anabole werking van ecdysteron overtroffen. Eentje daarvan was poststeron. Bio103 lijkt op poststeron, maar komt niet in de natuur voor.


Bio103 heeft meer anabole werking dan ecdysteron


Dierstudie
Volgens een onderzoek dat Biophytis heeft gepresenteerd op een congres, [biophytis.com] is BIO103 niet in staat op de afbraak van spiermassa bij mdx-muizen af te remmen. Mdx-muizen hebben een aangeboren spierziekte. Bio103 remt wel de afname van de spierkracht.

De onderzoekers gaven hun proefdieren 50 milligram Bio103 per kilo lichaamsgewicht per dag. Hier kun je lezen hoe je het humane equivalent van die dosis berekent.


Bio103 heeft meer anabole werking dan ecdysteron


Bio103 heeft meer anabole werking dan ecdysteron


Bio103 heeft meer anabole werking dan ecdysteron


Bio103 remt in de spiercellen niet katabole eiwitten als MuRF1. Het synthetische ecdysteroid stimuleert wel de endogene antioxidant thioredoxin-1.

Ecdysteron versus Bio103
In een recent patent hebben onderzoekers van Biophytis de anabole werking van ecdysteron vergeleken met die van Bio103. Dat deden ze in een dierstudie, waarin mdx-muizen per kilo lichaamsgewicht dagelijks 50 milligram Bio103 of ecdysteron kregen.

De figuur hieronder vertelt dat Bio103 een sterker positief effect heeft de spierkracht dan ecdysteron. Bio103 leek de mdx-muizen zelfs sterker te maken dan gezonde muizen [C57].


Bio103 heeft meer anabole werking dan ecdysteron

Bio103 heeft meer anabole werking dan ecdysteron


Ecdysteron laat spierweefsel meer bloedvaten aanmaken, ontdekte Biophytis. Dat verklaart een deel van de spierversterkende werking van ecdysteroïden. Bio103 overtrof ook wat dat aanging de werking van ecdysteron.

Slot
Het is niet zo moeilijk om Bio103 te synthetiseren, en er zijn betrouwbare leveranciers van ecdysteron. Een tip voor sporters die willen experimenteren met deze razend interessante stoffen: te hoge doses werken niet of zelfs averechts.

Bron:
WO 2018/197708 Al.

Meer:
Supplementen met spinazie-ecdysteroïden komen niet door de test (13-12-2016)
Paar milligram ecdysteron per dag maakt botten sterker (16-6-2015)
De ongewone anabole werking van Ajuga turkestanica (1-2-2015)
Anabole werking ecdysteron sterk genoeg voor dopingclassificatie (12-7-2014)


Ecdysteroiden bevorderen spieropbouw in lage doses Dierstudie: ecdysteron verjongt de huid, vergroot spiermassa Ecdysteron repareert kraakbeen in gewrichten

Ecdysteron bevordert de spieropbouw in lage doses
De hoeveelheid ecdysteron in supplementen voor bodybuilders is vermoedelijk voldoende om de groei van de spiermassa te stimuleren. Dierstudie.

Dierstudie: ecdysteron verjongt de huid, vergroot spiermassa
Het is misschien een idee voor een nieuw supplement: een skinceutical met een fikse concentratie 20-hydroxy-ecdysteron.

Ecdysteron repareert kraakbeen in gewrichten
Ecdysteron, een steroid dat van nature in spinazieachtige planten voorkomt, laat het kraakbeen in gewrichten groeien. Dat maken Duitse endocrinologen op uit proeven met ratten.