Opgeladen: 17-10-2023
Opgeborgen in: Creatine
Translation: This is the effect of creatine supplementation on body fat (18-10-2023)

Dit is het effect van suppletie met creatine op lichaamsvet

Sporters die creatine gebruiken hoeven niet bang te zijn dat ze dikker worden. Het effect van de combinatie krachttraing en suppletie met creatine op de hoeveelheid lichaamsvet is nul.


Dit is het effect van suppletie met creatine op het lichaamsvet


Studie
Darren Candow, een gerenommeerd fysioloog die is verbonden aan de University of Regina in Canada, traceerde 12 eerder gepubliceerde studies waarin onderzoekers proefpersonen hadden laten trainen met gewichten en supplementen met creatine hadden gegeven. In de studies waren de proefpersonen jonger dan 50.

De studies duurden 4-14 weken en de proefpersonen trainden 2-4 keer per week. De bestudeerde creatinedoses varieerden van 7-30 gram per dag.

Candow achterhaalde vervolgens het effect van de combinatie krachttraining en suppletie met creatine op de samenstelling van het lichaam - en vooral op het lichaamsvet.

Resultaten
Suppletie met creatine had geen effect op de vetmassa. Maar omdat creatinesuppletie de spiermassa vergroot, vermindert creatine het vetpercentage. Dat laatste effect is echter niet overweldigend groot. De onderzoekers constateerden dat door suppletie met creatine het vetpercentage afname met 1.2 procent.

Klik op de figuren hieronder voor een grotere versie.


Dit is het effect van suppletie met creatine op het lichaamsvet


Dit is het effect van suppletie met creatine op het lichaamsvet


Bron:
Nutrients. October 2023;15(20):4343.

Meer:
Een beter geheugen door creatine (13-9-2023)
Immuunsysteem beter bestand tegen infectie door suppletie met creatine (7-7-2023)
Suppletie met 5-HTP en creatine verdrijft hardnekkige depressie (19-4-2023)
Lichte training maar toch fitter dankzij creatine (23-11-2022)


Niks mis met zelfgemaakte creatine-drink Creatinesuppletie met Russian Tarragon in plaats van glucose: net zoveel vetvrije massa erbij, maar een stuk droger Combinatie van Astragalus en Ginseng verbetert werking creatine

Niks mis met zelfgemaakte creatine-drink
Je lichaam neemt creatine optimaal op als je het spul vlak voor of tijdens je training inneemt. Sommige sporters maken daarom hun eigen creatine-drinks, die ze opdrinken in de gym.

Creatinesuppletie met Russian Tarragon in plaats van glucose: net zoveel vetvrije massa erbij, maar een stuk droger
Creatine werkt beter in combinatie met een extract van Russian Tarragon of, in het Latijn: Artemisia dracunculus.

Combinatie van Astragalus en Ginseng verbetert werking creatine
Dat ontdekten onderzoekers van Wichita State University toen ze een gepatenteerd supplement met creatine, Astragalus membranaceus, Koreaanse en Amerikaanse Ginseng aan 55-plussers gaven, en die lieten trainen met gewichten.