Opgeladen: 1-5-2022
Opgeborgen in: Suppletie voor meer uithoudingsvermogen, Ongewone anabole strategieën, Cafeïne
Translation: Paraxanthine makes you stronger, more muscular and increases your stamina | Animal study (2-5-2022)

Paraxanthine maakt spieren groter, sterker en taaier | Dierstudie

Paraxanthine, een metaboliet van cafeïne, vergroot volgens een Amerikaans-Indiase dierstudie de kracht, de spieromvang en het uithoudingsvermogen. Bovendien lijkt paraxanthine de cardiovasculaire gezondheid te verbeteren.


Paraxanthine maakt spieren groter, sterker en taaier | DierstudieParaxanthine
Paraxanthine is een metaboliet van cafeïne. Hij is wel stimulerend, maar heeft minder bijwerkingen dan cafeïne. Ingenious Ingredients [ing2.com] zet paraxanthine op de markt als een bestanddeel voor supplementen. De marktnaam is Enfinity.

De auteurs van de studie waarover we het nu hebben zijn verbonden aan Ingenious Ingredients. Een andere applicatie van dat bedrijf is dileucine.

De mensen achter Ingenious Ingredients zijn trouwens geen kleine jongens in de supplementenindustrie. Ralf Jäger en Martin Purpura waren betrokken bij de ontwikkeling van beter opneembare vormen van curcumine, probiotica die de opname van eiwitten vergroten en creatine-applicaties met dragon, en deden daarnaast onderzoek naar het effect van suppletie met ATP, phosphatidic acid en de combinatie van HMB Free Acid en ATP.

De lijst is bij lange na niet volledig.


Paraxanthine maakt spieren groter, sterker en taaier | DierstudieStudie
In India voerde het onderzoeksbedrijf Radiant Research Services voor Ingenious Research een dierstudie uit, waarin muizen gedurende 4 weken elke dag een dosis paraxanthine via de orale route paraxanthine gaven. Als de muizen volwassen mensen waren geweest, hadden ze dagelijks 80-100 milligram paraxanthine geconsumeerd.

Muizen in verschillende controlegroepen kregen gedurende 4 weken niets [Control], alpha-GPC, L-theanine of taurine. Het humane equivalent van de dagelijkse doses was respectievelijk 200, 50 of 500 milligram.

Alle muizen moesten 5 dagen per week 60 minuten hardlopen op een treadmill.

Vlak voor, en op de laatste dag van de suppletieperiode bepaalden de onderzoekers hoeveel kracht de muizen met hun voorpoten konden ontwikkelen, hoe lang ze op een treadmill konden blijven rennen en de omvang van hun soleus en gastrocnemius-spieren.

Resultaten
Toediening van paraxanthine zorgde voor een toename van de spierkracht, het uithoudingsvermogen en de spieromvang van de muizen.


Paraxanthine maakt spieren groter, sterker en taaier | Dierstudie


Paraxanthine maakt spieren groter, sterker en taaier | Dierstudie


Paraxanthine maakt spieren groter, sterker en taaier | Dierstudie


Paraxanthine maakt spieren groter, sterker en taaier | Dierstudie


Paraxanthine maakt spieren groter, sterker en taaier | DierstudieHoe paraxanthine misschien werkt, dat suggereert de tabel hieronder. De onderzoekers ontdekten dat paraxanthine in de muizen de concentratie van stikstofmonoxide [NO] verhoogde. Stikstofmonoxide maakt bloedvaten soepeler, en kan de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar spiercellen vergroten.

De tabel maakt trouwens ook duidelijk dat paraxanthine de cholesterolhuishouding verbetert. Paraxanthine zorgt voor meer van het 'goede cholesterol' HDL, en voor minder 'slecht cholesterol' LDL en minder triglyceriden. Dat betekent misschien dat paraxanthine de kans op cardiovasculaire aandoeningen vermindert.


Paraxanthine maakt spieren groter, sterker en taaier | DierstudieConclusie
"Our results suggest that paraxanthine is an effective ingredient for various aspects of sports performance and may enhance cardiovascular health", schrijven de onderzoekers.

Bron:
Nutrients. 2022 Feb; 14(4): 893.

Meer:
In combinatie zorgen salbutamol en cafeïne voor meer spieren en minder vet bij een hoogcalorisch dieet (18-11-2019)
Supplement met melkzuur en cafeïne maakt spieren groter (15-10-2019)


Tot op hoge leeftijd meer stamcellen in herstellende spieren door curcumine Getrainde spieren groeien misschien sneller door combinatie van resveratrol, astaxanthine en beta-caroteen Door quercetine in rode ui geeft het lichaam spieren voorkeursbehandeling boven vet

Tot op hoge leeftijd meer stamcellen in herstellende spieren door curcumine
Als mensen net zo goed op curcumine reageren als labmuizen, dan verlengt suppletie met een goed opneembare vorm van curcumine niet alleen hun levensduur.

Getrainde spieren groeien misschien sneller door combinatie van resveratrol, astaxanthine en bèta-caroteen
Sensationele resultaten. Dierstudie.

Door quercetine in rode ui geeft het lichaam spieren voorkeursbehandeling boven vet
De toevoeging van een bescheiden hoeveelheid ui aan je voedingspatroon legt de groei van je vetreserves aan banden als je meer energie in je lichaam stopt dan je nodig hebt. Dierstudie.