Opgeladen: 27-10-2021
Opgeborgen in: Quercetine, Plantenextracten, Suppletie voor meer stamina
Translation: Quercetin Phytosome makes triathletes 11 percent faster (28-10-2021)

Triatleten worden 11 procent sneller door Quercetine Phytosome

Triatleten worden fors sneller als ze een goed opneembare vorm van quercetine gebruiken. Door suppletie met quercetine herstellen ze bovendien vlotter, en hebben ze minder last van spierpijn en kramp.


Triatleten worden 11 procent sneller door Quercetine Phytosome


Studie
Quercetine Phytosome is een product van het Italiaanse Indena, [indena.com] dat het preparaat op de markt zet als Quercefit. Onderzoekers van Indena publiceerden in 2018 in Minerva Medica een trial waarin 48 amateuratleten van 30-40 jaar gedurende twee weken 8 keer meededen aan een sprinttriathlon. Dat hield in dat de sporters 750 meter zwommen, 20 kilometer fietsten en 5 kilometer renden.

Tijdens het experiment slikte ongeveer de helft van de proefpersonen elke dag twee capsules met elk 250 milligram Quercetine Phytosome.

De andere helft gebruikte geen quercetine. De sporters in deze groep kregen overigens ook geen placebo.

Resultaten
Tijdens het experiment slaagden de sporters in de suppletiegroep er in om hun tijden met een slordige 11 procent sneller te maken. De sporters in de controlegroep werden ook sneller, maar hun tijden verminderden met nog geen 4 procent.

Klik op de tabel hieronder voor een grotere versie.


Triatleten worden 11 procent sneller door Quercetine Phytosome


Triatleten worden 11 procent sneller door Quercetine Phytosome


Triatleten worden 11 procent sneller door Quercetine Phytosome


De sporters die Quercetine Phytosome gebruikten, rapporteerden minder spierpijn na hun triathlons, minder spierkramp en een kortere hersteltijd. In hun bloed vonden de onderzoekers minder activiteit van vrije radicalen [PFR in de tabel hierboven]. Dat zegt misschien iets over de manier waarop quercetine de prestaties van de sporters verbeterde, vermoeden de onderzoekers.

"Reduction of oxidative stress by oral supplementation results in improved performance in triathlon", schrijven de Italianen.

"Given the well-established anti-oxidant and anti-inflammatory activity of quercetin, it is possible to conceive that this supplementation has contributed to improve performance and endurance in the evaluated subjects."

Conclusie
"The results of this pilot analysis suggest that the oral supplementation with quercetin phytosome may result in improved training and performance in amateur triathlon athletes."

Bron:
Minerva Medica 2018 August;109(4):285-9.

Meer:
Quercetine voorkomt dat stresshormoon spiercellen afbreekt (6-12-2020)
Door quercetine in rode ui geeft het lichaam spieren voorkeursbehandeling boven vet (5-12-2020)
Suppletie met quercetine-analoog EMIQ maakt beenspieren groter (11-9-2019)


Rutine, een mentaal pepmiddel Dierstudie: quercetine vergroot uithoudingsvermogen Rutine vergroot uithoudingsvermogen

Rutine, een mentaal pepmiddel
Suppletie met de quercetine-analoog rutine verhoogt binnen een uur de concentratie serotonine en dopamine in je hersenen. Dat betekent een beter humeur en meer doorzettingsvermogen.

Dierstudie: quercetine vergroot uithoudingsvermogen
Een forse dosis quercetine verhoogt het aantal mitochondria in cellen. Dat betekent meer uithoudingsvermogen. Dierstudie.

Rutine vergroot uithoudingsvermogen
De quercetine-analoog rutine laat in dierstudies spiercellen meer mitochondria laat aanmaken. Je zou dus verwachten...